Dietetyczny obiad według trenerki Magdy

Magda, trenerka naszych zajęć Mamo bądź fit!, podzieliła się z nami różnymi propozycjami na zdrowe słodycze i pyszne śniadania. Dziś przyszedł czas na obiad. I to jaki!

Składniki
  • makaron spaghetti pełnoziarnisty
  • szpinak mrożony  (tutaj mrożone liście)
  • pomidory suszone w zalewie
  • filet z piersi kurczaka lub indyka + ulubione zioła (dla wegetarian ser pleśniowy Bleu)
Przygotowanie

Makaron gotujemy al dente.  Pierś kurczaka/indyka posypujemy ziołami i smarujemy oliwą z oliwek. Smażymy na patelni grillowej. Gotową kroimy  na kawałki (w opcji bezmięsnej ser pleśniowy także kroimy na kawałki).

Szpinak dusimy na oleju kokosowym, dodajemy parę pomidorków, do tego można dodać kawałki sera pleśniowego, żeby się rozpuścił.

Na koniec dodajemy makaron spaghetti i mięso (lub pokrojony ser), wszystko delikatnie mieszamy i gotowe. Pychotka!

Smacznego i proszę dać znać czy smakowało. Pozdrawiam 🙂

Magda