Warsztaty noszenia w chuście

Noszenie dzieci w chuście coraz rzadziej budzi zdziwienie czy kontrowersje

Ten naturalny sposób noszenia dzieci jest bardzo powszechny w tradycyjnych kulturach, gdzie wózek niemowlęcy nie stał się zbyt popularny. Na warsztatach chustonoszenia rozmawiamy o korzyściach z niego wynikających, oglądamy różnego rodzaju chusty i nosidła, ale przede wszystkim praktykujemy i  trenujemy różne wiązania.

Dysponujemy także chustami i nosidłami, które można wypożyczyć i sprawdzić, czy taka forma bliskości odpowiada zarówno dziecku jak i rodzicom. Zapraszamy do Wypożyczalni.

Warsztat: Noszenie w chuście dla początkujących

29 Cze 2019 11:00 - 12:00

Noszenie w chuście stało się w ostatnich latach dość popularne. Serdecznie zapraszamy Was na warsztat, w czasie którego:

• porozmawiamy o narzędziach do noszenia dzieci: chustach i nosidłach
  • opowiemy, od czego warto zacząć, a co jest lepsze na późniejszy okres noszenia
  • pokażemy kilka chust i nosideł
  • przetestujemy wybrane wiązania
Zapraszamy do udziału mamy z dziećmi, które dopiero zaczynają swoją przygodę z chustonoszeniem, ale również kobiety w ciąży, które chciałyby w przyszłości nosić swoje dzieci.

Warsztat: Taniec z dzieckiem w chuście

29 Cze 2019 12:00 - 13:00

Zapraszamy na wyjątkowe zajęcia dla aktywnych rodziców: tańce z dziećmi w chustach i nosidłach! Wypróbuj z nami tę formę aktywności: rytmiczne ruchy, delikatne kołysanie, bliskość mamy (a może taty?) i dziecka. Jeśli nie masz chusty lub nosidła - nie przejmuj się. Dysponujemy odpowiednim zapasem i dla każdego znajdziemy odpowiednie "narzędzie", a także pomożemy się zamotać. Czekamy na Was w czerwcową sobotę!

Jeżeli chcesz zorganizować warsztaty, skontaktuj się z nami: oddzwonimy i ustalimy terminy i zasady współpracy.

Warsztaty chustonoszenia

8 May 2018 16:30 - 18:00