Klub Dąbska 18D

Logo Miasto Kraków

Więcej informacji o klubie na Stronie głównej Klubu Rodziców.

Zajęcia zorganizowane

Decyzją Wydziału Polityki Społecznej i Zdrowia Urzędu Miasta Krakowa, od 26 października 2020 do odwołania działalność  Klubu Rodziców Fundacji Polekont odbywa się w trybie hybrydowym to znaczy, że część zajęć odbywa się stacjonarnie, a niektóre w trybie online (szczegóły w harmonogramie).

Godziny otwarcia Klubu:

• poniedziałek 9:00-14:00
  • wtorek 9:00-14:00
  • środa 9:00-14:00
  • czwartek 9:00-14:00
  • piątek 14:00 – 19:00
  • oraz w wybrane soboty

Zapraszamy do udziału w zajęciach, szczegóły w harmonogramie oraz na Grupie na Facebook.

Klub Rodziców z dziećmi do lat 3
ul. Dąbska 18D/LU5

Mapa

Dojazd

Klub znajduje się na Osiedlu Dąbskim, nieopodal Tauron Areny Kraków.

• tramwaje: 4, 5, 9, 10, 12, 44, 49, 52
  • autobusy: 128, 664
  • samochód: na osiedlu obok Klubu znajdują się miejsca parkingowe, jednak ich dostępność jest ograniczona

Symbol dostępności
Zgodnie z naszą Deklaracją dostępności, chcemy aby Klub rodziców, jako jeden z obszarów działalności Fundacji Polekont, był otwarty dla wszystkich.

Jeżeli więc jesteś osobą ze szczególnymi potrzebami i moglibyśmy w jakikolwiek sposób usunąć bariery stojące na drodze do skorzystania z oferty Klubu

Uwarunkowania dostępności w Klubie rodziców przy Dąbskiej 18D
  • bezpośrednio przed Klubem znajduje się miejsce parkingowe dla osób niepełnosprawnych
  • przy wejściu do Klubu nie ma schodów, progów czy innych barier komunikacyjnych (wejście z poziomu chodnika, Klub znajduje się na parterze)
  • szerokość drzwi i korytarzy umożliwia wjazd wózkiem inwalidzkim
  • do Klubu mają wstęp osoby poruszające się z psem przewodnikiem
  • po wcześniejszym kontakcie, możliwa jest pomoc asystenta Fundacji w dotarciu do Klubu i na jego terenie
  • w przestrzeni Klubu brak informacji głosowych, pętli indukcyjnych, oznaczeń w alfabecie Braille’a, oznaczeń kontrastowych lub w druku powiększonym dla osób słabowidzących

Postaramy się pomóc w każdej sprawie: czy poruszasz się na wózku, czy potrzebujesz wsparcia w samodzielnym przemieszczaniu się, czy specyficznej formy komunikacji z obsługą.

Klub Rodziców Fundacji Polekont to miejsce tworzone przez wyjątkowych ludzi. Współpracują z nami specjaliści i pasjonaci, dzięki którym zajęcia oferowane w Klubie są różnorodne i prowadzone na najwyższym poziomie. Nasi animatorzy to kompetentne i otwarte osoby, dzięki którym w Klubie panuje przyjazna, ciepła atmosfera.

Kinga Pukowska

Kieruje i zarządza Klubem. Tworzy harmonogramy, odpowiada za komunikację, koordynuje klubowe social media i jest duchem sprawczym całego przedsięwzięcia.

W Klubie prowadzi liczne warsztaty i spotkania specjalistyczne z zakresu żywienia dzieci i kompetencji rodzicielskich. Wspiera także rodziców w roli animatora.

Więcej Na stronie o mnie.

Joanna Mackało

Ukończyła szkołę muzyczna I stopnia oraz Uniwersytet Rolniczy. Uwielbia wszelakie prace manualne i rękodzieło. Ukończyła kurs „audiacja wstępna” wg teorii E.E. Gordona. W Klubie prowadzi dla was zajęcia umuzykalniające oraz kreatywne zajęcia dla dorosłych.

Prywatnie prowadzi typowo rodzinne życie - poza miastem w pół bliźniaku z dwójką dzieci i mężem 😀

Agnieszka Czerkawska

Z wykształcenia jest nauczycielem i na swoim koncie ma długoletnie doświadczenie w pracy pedagogicznej i naukowej. Obecnie prowadzi własną firmę szkoleniową.

Prywatnie jest żoną oraz mamą Jakuba i Dominiki, amatorką leśnych wędrówek i wycieczek rowerowych. Hobbistycznie zajmuje się grafiką komputerową.

W Klubie Rodziców wspiera rodziców w roli animatora.

Magdalena Szaraniec

Doula, Promotorka Karmienia Piersią. Wiceprezes Fundacji Polekont. Klub Rodziców zawsze był jej wielkim marzeniem.

Mama Natalki i Szymona.

W Klubie prowadzi zajęcia warsztatowe dla przyszłych rodziców, a także z tematyki dotyczącej karmienia piersią. Pełni też funkcję animatora.

Anna Gondek

Z wykształcenia socjolog, z zamiłowania trenerka i instruktorka fintess, tancerka. Ukończyła kurs Metody Ruchu Rozwijającego Weroniki Sherborne.

Mama Zosi i Adasia.

W Klubie prowadzi zajęcia fitness, a także zajęcia ruchowe dla dzieci.

Anna Wołos

Nauczycielka jogi w stylu Vinyasa oraz Yin, założycielka mobilnej szkoły jogi i uważności dla dzieci i dorosłych "Miś Jogin". Ważne dla Anny w pracy nauczyciela jest przekazywanie pozytywnej energii i czerpanie radości z bycia na macie.

Doświadczenie i wiedzę zdobywała m.in. na kursie RYT 200 Vinyasa w Up Dog Yoga Education School, u B. Lipskiej - Larsen oraz na innych kursach i warsztatach.

Strona domowa

Dominika Różycka

Socjolożka i specjalistka rekrutacji w branży IT.

Mama Aleksandra i Juliusza.

W Klubie prowadzi warsztaty dla mam planujących powrót do pracy.

Monika Madej

Członkini Polskiego Towarzystwa Edwina E. Gordona, współzałożycielka Centrum Inicjatyw Twórczych „Dumbadi”, w ramach którego prowadzi od 7. lat zajęcia umuzykalniające oraz koncerty dla dzieci.

Z wykształcenia ekonomistka i specjalistka ds. praw człowieka i demokratyzacji, z chęci realizowania pasji uczy języka angielskiego i prowadzi zajęcia umuzykalniające niemowląt i dzieci. Absolwentka kursu gordonowskiego "Improwizuję czyli audiuję dla osób kierujących edukacją muzyczną małego dziecka do lat 6" i uczestniczka corocznych seminariów gordonowskich.

Mama Kacpra, Alinki i Emilki. Śpiewa w dwóch chórach, w jednym wraz ze swoimi dziećmi, które pasję śpiewania wyssały z mlekiem mamy. Uwielbia pływać w ciepłym morzu latem i szaleć na nartach zimą. Kocha spotkania z przyjaciółmi, podróże, nieskrępowane zabawy z dziećmi, owoce morza i dobrą kawę. Pasjonuje się literaturą dla dzieci, może kiedyś napisze własną książkę 🙂

W Klubie prowadzi ulubione przez wszystkich zajęcia umuzykalniające - Gordonki.

Przetwórnia Wspomnień

Magda – z wykształcenia psycholog, z zamiłowania fotograf. Specjalista do przechowywania wspomnień, na co dzień spełniająca się kreatywnie w przedsięwzięciu o nazwie „Przetwórnia Wspomnień”. Mama 2. dorastających chłopców.

Gosia – pasjonatka kaligrafii, albumów i wszystkiego co miłe oku. Działa w „Przetwórni wspomnień” jako kreatywna dusza uwielbiająca prowadzić warsztaty. Prywatnie mama 3. dzieci.

Przetwórnia Wspomnień – mała firma z ilością pomysłów, którymi mogłaby obdzielić niejedną korporację. Przedsiębiorstwo przyjazne mamom (dające zajęcie 3. mamom łącznie 7. dzieci). Wszystko zaczęło się od albumów, po to, aby w czasach powszechnej cyfryzacji, było co wspominać. Ale poza mikroprodukcją albumów, notesów i szkicowników, chętnie prowadzi wszelkiego rodzaju warsztaty kreatywne. Partner projektu "Rzecz o krakusce".

W Klubie co piątek prowadzą warsztaty artystyczne.

Zosia Zięba-Baran

Pielęgniarka z ponad 10. letnim doświadczeniem w pracy z dziećmi na oddziałach pediatrycznych i intensywnej opieki.

Posiada specjalizację z zakresu anestezjologii i intensywnej opieki, uprawnienia do wykonywania szczepień ochronnych u dorosłych i dzieci, ukończyła kurs EKG oraz Kurs kwalifikacyjny z opieki paliatywnej. W 2019 r. uzyskała tytuł PALS Provider (zaawansowane zabiegi ratujące życie u dzieci).

Od 2009r nieprzerwanie pracuje w Uniwersyteckim Szpitalu Dziecięcym na oddziale Pediatrii i Chorób Środowiskowych jako pielęgniarka oraz opiekun praktyczny studentow CM UJ.

Mama trzech dziewczynek: Natalki, Tośki i Hani.

W Klubie rodziców prowadzi spotkania z zakresu pierwszej pomocy.