Rejestracja

Spotkanie: Jak budować wsparcie w rodzinie z dzieckiem z niepełnosprawnością?

Data

środa, 20 Lut 2019

Godzina

10:00 – 11:00

Klub Rodziców

Serdecznie zapraszamy do udziału w różnorodnych wydarzeniach: warsztatach, zajęciach i spotkaniach ze specjalistami.

W Klubie Rodziców oferujemy:

• ciekawe spotkania ze specjalistami
  • różnorodne warsztaty o tematyce związanej ze zdrowym stylem życia, rozwojem dzieci i podnoszeniem kompetencji rodzicielskich
  • zajęcia twórcze dla dzieci i dorosłych

Udział we wszystkich wydarzeniach Klubu Rodziców jest bezpłatny.

Na wszystkie wydarzenia Klubu Rodziców obowiązują zapisy.

Udział wymaga akceptacji Regulaminu Klubu Rodziców.

O wydarzeniu

Opieka nad niepełnosprawnym dzieckiem to często niewyobrażalny wysiłek. Jak można więc pomóc rodzinie, która zmaga się z takim wyzwaniem?

Gościem środowego spotkania będzie Zofia Zięba-Baran, pielęgniarka pracująca w Uniwersyteckim Szpitalu Dziecięcym, która wspiera rodziców w trudnych sytuacjach związanych ze zdrowiem ich dziecka.

Na spotkaniu porozmawiamy o tym:

• jak organizować wsparcie, które najbardziej będzie odpowiadać potrzebom zarówno rodziców jak i dziecka z niepełnosprawnością
  • na co zwracać uwagę szukając pomocy
  • gdzie szukać kompetentnych osób, mogących wesprzeć rodziców dzieci z niepełnosprawnością
  • czego najbardziej potrzebują rodzice i rodziny, w których jeden z członków zmaga się z niepełnosprawnością

Spotkanie przeznaczone jest nie tylko dla rodziców dzieci z niepełnosprawnością, ale również pozostałych Uczestników Klubu Rodziców. Wspólne rozmowy mogą przyczynić się do integracji z rodzicami, którzy z powodu trudności, jakie wiążą się z opieką nad dzieckiem z niepełnosprawnością, zagrożeni są izolacją i wykluczeniem społecznym.

Miejsce wydarzenia

Klub Rodziców Fundacji Polekont